bij Restaurant De Wiemel

Wijn- & wildavond

Op 11 november 2017 vindt er een bijzondere wijn- & Wildavond plaats in Restaurant De Wiemel. U kunt genieten van een heerlijk 6-gangen diner met daarbij passende wijnen per gang.

Aanvang van deze gezellige Wijn- & Spijsavond is 18.30 uur, waarbij we u verwelkomen met een heerlijk glas bubbels.

 

Het menu:

 

Amuse: Mousse van ganzenlever met een gelei van rode port

 

  • Graham's Port The Tawny (gekoeld)

Een amberkleurige Port met aroma’s van geroosterde amandelen, sinaasappel en kaneel. The Tawny heeft een rijke smaak met een stoer karakter en een lange afdronk.

 

***

 

Frisse salade met wildzwijn en rilette van wild

 

  • Jean Loron Bourgogne Pinot Noir (licht gekoeld)

Rode wijn met aroma's van rood en zwart fruit. Een aangenaam zachte wijn die twee tot drie jaar rijpt voordat hij wordt vrijgegeven voor de verkoop.

 

***

 

Wildpeper met een taartje van knolselderij

 

  • Yalumba The Scribbler Cabernet Sauvignon & Shiraz

Prachtige diep rode wijn met aroma’s van frambozen, pruimen, zoete specerijen en verse kruiden. De fruitige smaken dankt de wijn aan de Cabernet Sauvignon. De Shiraz zorgt voor de fluweelachtige smaak.

 

***

Gebakken hertenbiefstuk met een saus van rood fruit

 

  • Ramón Bilbao Vinedos de Altura

De intens, kersenrode kleur heeft een aantrekkelijke paarse glans. De Rioja wijn is fluweelzacht van structuur en heeft rijke aroma's van zwart fruit, framboos, chocolade, tabak en kruiden. Frisse zuren en zacht zoet combineren mooi in een lange afdronk.

 

&

 

  • SALENTEIN BLEND - Malbec/ Cabernet Sauvignon/Cabernet Franc 2016 (Nieuw!!)

Diepe robijnrode kleur. Een combinatie van druivenrassen resulteert in een complexe en evenwichtige wijn. Aroma's van specerijen, liquorice, zwarte vruchten zoals cassis en bramen, tabak. Een complexe wijn, rijk van smaak met afgeronde tannines en lange afdronk.

 

***

Morbier, Camembert Calvados & Brugse Blomme met een Calvadosappeltje

 

  • Yalumba Museum Muscat (gekoeld)

Prachtige rode dessertwijn van de Muscat druif met een mooie amber kleur. Aroma’s en smaken van sinaasappelschil, walnoten, rozijnen en koffie. In de lange afdronk proef je een mooie combinatie van gedroogd fruit en een zachte kruidigheid.

 

  •  

 

  • Graham's Port The Tawny (gekoeld)

Een amberkleurige Port met aroma’s van geroosterde amandelen, sinaasappel en kaneel. The Tawny heeft een rijke smaak met een stoer karakter en een lange afdronk.

 

 

***

Lopend chocolade taartje met een sabayon van advocaat en vanille ijs.

 

  • Yalumba Museum Muscat (gekoeld)

Prachtige rode dessertwijn van de Muscat druif met een mooie amber kleur. Aroma’s en smaken van sinaasappelschil, walnoten, rozijnen en koffie. In de lange afdronk proef je een mooie combinatie van gedroogd fruit en een zachte kruidigheid.

 

  • Graham's Port The Tawny (gekoeld)

Een amberkleurige Port met aroma’s van geroosterde amandelen, sinaasappel en kaneel. The Tawny heeft een rijke smaak met een stoer karakter en een lange afdronk.

 

 

***

Koffie of thee met nougat en chocoladeboontjes

  • Villa Trasqua Grappa Vinsanto

Deze zeer speciale Grappa Vinsanto wordt verkregen uit de pulp van de Sangiovese druif. Grappa Vinsanto heeft een amberkleur met in de neus hints van gedroogde rozijnen en fruit.

 

 

Het complete arrangement kunnen we u aanbieden voor slechts € 55,00 per persoon. Daarnaast ontvangt u op deze avond een interessante korting op de themawijnen, verkrijgbaar bij De Slijterij uit Borger.

Mocht u geen wijn drinken dan kost het menu €45,00 en houdt u niet van het menu maar uw tafelgenoten wel, neemt u dan even telefonisch contact met ons op om een menu samen te stellen.

 

Reserveer

3 gangenkeuze menu

Onze voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten zijn zo opgebouwd dat er voor elke gast een smaakvol menu is samen te stellen. Op deze website leest u meer over de actuele menukaart. Heeft u vragen, aarzel dan niet om even contact op te nemen met ons.

Voorgerechten:

  • Terinne van fazant en cantharellen met een vijgencompote..
  • Champignons gegratineerd met kaas op een bodem van korst .
  • lams ham met een mangocompote.
  • Drentse mosterdsoep met appel en spek. 
  • Zwarte rijst salade met gerookte forel en een dille mayonaise.

Hoofdgerechten:

  • Stoofschotel van wild met rode kool en een puree.
  • Tortellini gevuld met ricota en spinazie.
  • Gebakken varkenshaas met een Champinon roomsaus.
  • Schnitzel met gebakken ui, spek en champignons
  • Gebakken Zeewolf met een saus van tomaat en basilicum.

Nagerechten:

  • Rockslide brownie met caramelsaus en vanille ijs.
  • Coupe Wiemel, drie soorten vruchten ijs met vers fruit.
  • Capuccino van marscepone met sorbetijs.
  • Crème brûlée met slagroom en vanille-ijs.
  • Dessert van de chef.

Prijzen
De prijs voor een drie gangen menu is € 30,95 Indien u geen volledig menu van deze pagina kiest, dan gelden de volgende prijzen.

Voorgerecht €   8,50
Hoofdgerecht  € 18,70
Nagerecht €   6,75

Reserveer

Wiemel Menu

Het maandelijks wisselend Wiemel menu is seizoensgebonden. Elke keer verrast onze kok u weer met de meest smaakvolle combinaties van de tijd van het jaar.

  • Gebonden soep van pomodori tomaat met balletjes
  • gebakken varkenshaas met een champignon roomsaus
  • Dessert van de Chef

Prijs
€ 27,50 p.p.

 

 

Reserveer

Groepsmenu

vanaf 30 personen

Vanaf 30 personen kunt u gebruik maken van ons drie gangen keuzemenu voor € 25,50, mits u uw keuze 3 dagen voor aanvang aan ons doorgeeft.

Menu A 

  • Rijk gevulde gevogelte bouillon 
  • Tilapia filet met een jus van bieslook of gebakken schnitzel. 
  • Dame blanche 

Vanaf 30 personen € 22,50 

Menu B 

  • Romige aardappelsoep met uitgebakkenspek 
  • Varkenshaas met een saus van gorgonzola 
  • Sinaasappeldessert 

Vanaf 30 personen kunt u gebruik maken van ons drie gangen keuzemenu voor € 25,50, mits u uw keuze 3 dagen voor aanvang aan ons doorgeeft.

Reserveer

Walking Dinner

Bij een walking dinner bij Restaurant De Wiemel komt het eten naar u toe! Een walking dinner, waarbij de gasten van het begin tot het einde een voortdurende stroom van handzame amuse styled gerechtjes geserveerd krijgen, is een trendy en luxueuze manier om uw gasten van eten te voorzien. Het voordeel van een walking dinner is dat u en uw gasten niet aangewezen zijn op 1 zitplaats maar alle tijd hebben voor informele contacten.

Uw gasten kunnen de gerechtjes gemakkelijk eten want, alle gerechtjes worden gepresenteerd in een glazen coupe of op een klein bordje. Het spreekt voor zich dat wij tevens een servet en passend bestek aanbieden. Wij serveren een passende portie zodat u de gerechtjes eenvoudig met een vorkje of lepeltje kunt nuttigen.Zowel voor zakelijke als feestelijke evenementen is het de perfecte avond.

Koude gerechtjes

  • Frisse salade met Hollandse garnalen en een cocktailsaus.
  • Confit van eend en een marmelade van vijgen.
  • Carpaccio van ossenhaas met een parmenzaanse kaas.
  • Prosicutto di Pharma met galia meloen.
  • Gerookte zalm met een dille saus.
  • Salade van gepocheerde peer en blue stilton.

Soepjes

  • Gebonden paddenstoelensoep met groene kruiden.
  • Tomatensoep van pommodori en basilicum.
  • Gevogelte bouillon met mihoen en champignons.
  • Runderbouillon met lente ui en tauge.

Warme gerechtjes

  • Gebakken gamba's op een bedje van pasta met knoflookolie.
  • Gebakken zalm in een witte wijnsaus.
  • Varkenssate met rijst, atjar en kroepoek.
  • Boterzacht lamshaasje met rozemarijn.
  • Mediteraanse quiche met een tomatensaus.
  • Tamme eendenborst met een jus van sinaasappel.
  • Gevulde canneloni met kalfsfarce en Danish Blue.

Desserts

  • Huisgemaakte chocolademousse met kletskoppen.
  • Tiramisu met caramelsaus en slagroom.
  • Taartje van bosvruchten met een vanillesaus.
  • Creme brullee met vanille ijs en slagroom.
  • Cafe glacee met slagroom.

Wij serveren per persoon 2 koude gerechtjes, 1 soep, 2 warme gerechtjes en 2 desserts. De prijs p.p. € 37,75

Reserveer