bij Restaurant De Wiemel

Wijn- & Spijsavond

Op 13 april 2018 vindt er een bijzondere wijn- & Wildavond plaats in Restaurant De Wiemel. U kunt genieten van een heerlijk 6-gangen diner met daarbij passende wijnen per gang.

Aanvang van deze gezellige Wijn- & Spijsavond is 18.30 uur, waarbij we u verwelkomen met een heerlijk glas bubbels.

Het menu:

amuse: Gebakken geitenkaas met spek en honing.
Jansz Premium Non Vintage Brut Cuvee
Pipers River region - Tasmania

***

Lamsham met een salade van parel couscous.
Chataeu Cazal Viel Rose
AC Saint-Chinian - Frankrijk

***

Taartje van vis op groene asperges met een saus van venkel.
Twin Islands Sauvignon Blanc
Nautilus Estate - Marlborough - Nieuw Zeeland

en

Ramon Bilbao Verdejo
DO Rueda - Spanje

***

Gekonfijte eendenbout met een jus van honing en tijm.
Kendall-Jackson Vinter's Reserve Pinot Noir
Costal Vineyards - USA

en 

Laurent Miquel Faugeres 'Kinsale'
AC Faugeres - Frankrijk

***

Fourme dámbert, Morbier aop affine & Chaource aop.
Errazuriz Max Reserva Chardonnay
Aconcagua Costa - Chili

***

Perentaartje met creme brullee en perensorbet.
Rivesaltes Ambre
AC Rivesaltes - Frankrijk

***

Koffie met nougat en moccaboontjes.

 

Het complete arrangement kunnen we u aanbieden voor slechts € 55,00 per persoon. Daarnaast ontvangt u op deze avond een interessante korting op de themawijnen, verkrijgbaar bij De Slijterij uit Borger.

Mocht u geen wijn drinken dan kost het menu €45,00 en houdt u niet van het menu maar uw tafelgenoten wel, neemt u dan even telefonisch contact met ons op om een menu samen te stellen.

 

Reserveer

3 gangenkeuze menu

Onze voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten zijn zo opgebouwd dat er voor elke gast een smaakvol menu is samen te stellen. Op deze website leest u meer over de actuele menukaart. Heeft u vragen, aarzel dan niet om even contact op te nemen met ons.

Voorgerechten:

  • Salade met lauwwarme pulled pork.
  • Champignons gegratineerd met kaas op een bodem van korst .
  • Riette van wild op een frisse salade met een marmelade van mango.
  • Drentse mosterdsoep met appel en spek. 
  • Zwarte rijst salade met gerookte forel en een dille mayonaise.

Hoofdgerechten:

  • Stoofschotel van diverse groenten met couscous.
  • zacht gegaarde rundersukade met een saus van speculaas en appelstroop.
  • Gebakken varkenshaas met een saus van geitenkaas, ui, spek en dadels.
  • Schnitzel met gebakken ui, spek en champignons
  • Gebakken heekfilet met een saus van tomaat en verse basilicum.

Nagerechten:

  • Rockslide brownie met caramelsaus en vanille ijs.
  • Coupe Wiemel, drie soorten vruchten ijs met vers fruit.
  • Taartje van framboos met een aardbeienmousse en space balls van rood fruit.
  • Crème brûlée met slagroom en vanille-ijs.
  • Tarte tatin van peer met creme fraiche en stroopwafel ijs.

Prijzen
De prijs voor een drie gangen menu is € 30,95 Indien u geen volledig menu van deze pagina kiest, dan gelden de volgende prijzen.

Voorgerecht €   8,50
Hoofdgerecht  € 18,70
Nagerecht €   6,75

Reserveer

Wiemel Menu

Het maandelijks wisselend Wiemel menu is seizoensgebonden. Elke keer verrast onze kok u weer met de meest smaakvolle combinaties van de tijd van het jaar.

  • Gebonden soep van pomodori tomaat met balletjes
  • gebakken varkenshaas met een champignon roomsaus
  • Dessert van de Chef

Prijs
€ 27,50 p.p.

 

 

Reserveer

Groepsmenu

vanaf 30 personen

Vanaf 30 personen kunt u gebruik maken van ons drie gangen keuzemenu voor € 25,50, mits u uw keuze 3 dagen voor aanvang aan ons doorgeeft.

Menu A 

  • Rijk gevulde gevogelte bouillon 
  • Tilapia filet met een jus van bieslook of gebakken schnitzel. 
  • Dame blanche 

Vanaf 30 personen € 22,50 

Menu B 

  • Romige aardappelsoep met uitgebakkenspek 
  • Varkenshaas met een saus van gorgonzola 
  • Sinaasappeldessert 

Vanaf 30 personen kunt u gebruik maken van ons drie gangen keuzemenu voor € 25,50, mits u uw keuze 3 dagen voor aanvang aan ons doorgeeft.

Reserveer

Walking Dinner

Bij een walking dinner bij Restaurant De Wiemel komt het eten naar u toe! Een walking dinner, waarbij de gasten van het begin tot het einde een voortdurende stroom van handzame amuse styled gerechtjes geserveerd krijgen, is een trendy en luxueuze manier om uw gasten van eten te voorzien. Het voordeel van een walking dinner is dat u en uw gasten niet aangewezen zijn op 1 zitplaats maar alle tijd hebben voor informele contacten.

Uw gasten kunnen de gerechtjes gemakkelijk eten want, alle gerechtjes worden gepresenteerd in een glazen coupe of op een klein bordje. Het spreekt voor zich dat wij tevens een servet en passend bestek aanbieden. Wij serveren een passende portie zodat u de gerechtjes eenvoudig met een vorkje of lepeltje kunt nuttigen.Zowel voor zakelijke als feestelijke evenementen is het de perfecte avond.

Koude gerechtjes

  • Frisse salade met Hollandse garnalen en een cocktailsaus.
  • Confit van eend en een marmelade van vijgen.
  • Carpaccio van ossenhaas met een parmenzaanse kaas.
  • Prosicutto di Pharma met galia meloen.
  • Gerookte zalm met een dille saus.
  • Salade van gepocheerde peer en blue stilton.

Soepjes

  • Gebonden paddenstoelensoep met groene kruiden.
  • Tomatensoep van pommodori en basilicum.
  • Gevogelte bouillon met mihoen en champignons.
  • Runderbouillon met lente ui en tauge.

Warme gerechtjes

  • Gebakken gamba's op een bedje van pasta met knoflookolie.
  • Gebakken zalm in een witte wijnsaus.
  • Varkenssate met rijst, atjar en kroepoek.
  • Boterzacht lamshaasje met rozemarijn.
  • Mediteraanse quiche met een tomatensaus.
  • Tamme eendenborst met een jus van sinaasappel.
  • Gevulde canneloni met kalfsfarce en Danish Blue.

Desserts

  • Huisgemaakte chocolademousse met kletskoppen.
  • Tiramisu met caramelsaus en slagroom.
  • Taartje van bosvruchten met een vanillesaus.
  • Creme brullee met vanille ijs en slagroom.
  • Cafe glacee met slagroom.

Wij serveren per persoon 2 koude gerechtjes, 1 soep, 2 warme gerechtjes en 2 desserts. De prijs p.p. € 37,75

Reserveer